OBS De Steven op geschiedenisles bij het HCF

Aan het werk met werkblad en de i-pads

Eén van de doelstellingen van het Historisch Centrum Franeker (HCF) is om iets te kunnen betekenen voor de Franeker samenleving. Het centrum heeft daarom basisscholen aangeschreven om langs te komen voor een educatief bezoek.

Dinsdagmorgen 25 februari is groep 8 van OBS De Steven uit Franeker op bezoek geweest. Een groep enthousiaste leerlingen die, na een korte inleiding over wat het HCF is en allemaal doet, onder leiding van educatief medewerkster Frea van der Wal een aantal lesopdrachten moest beantwoorden. Ze maakten hierbij onder andere gebruik van de website van het HCF.

Eén van die opdrachten was om onderzoek te doen naar een adres in de stad Franeker. Op hun ipad zochten de leerlingen naar informatie over wie de eerste eigenaar en de eerste bewoners van het pand waren. Ook zochten ze uit wanneer het pand werd gebouwd en of er overeenkomsten zijn tussen oude foto’s en hoe het pand er nu uitziet. Als laatste onderdeel beantwoordden de leerlingen een aantal vragen over de voorwerpen die het HCF tentoonstelt in de aanwezige vitrines.

Het HCF, de leerlingen èn hun juf vonden het een geslaagd bezoek. In de toekomst hoopt het Historisch Centrum Franeker meer schoolgroepen te mogen ontvangen en daarmee ook jonge inwoners van Franeker enthousiast te maken voor het werk van het HCF en de Franeker historie.

Belangstelling
Heeft u ook belangstelling om eens langs te komen? Het HCF bevindt zich in de voormalige raadskelder achter het stadhuis, ingang op het Noord, en is elke maandagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur open. En elke eerste zaterdag van de maand van 14.00 uur tot 17.00 uur. U bent van harte welkom. Als u met een grotere groep langs wilt komen, neem dan contact met ons op.

Op de foto: Educatief medewerkster Frea van der Wal met de leerlingen van OBS De Steven.